© Joren De Weerdt

Veldrijdenjuniores Wiekevorst - Mathijs Wuyts koerst zaterdag in Schriek en rijdt zondag veldrit in Wiekevorst

‘Veldrijden komt wel op de eerste plaats’

Er wacht Mathijs Wuyts een druk weekend. Zaterdag koerst de jonge Beerzelnaar in Schriek, zondag staat hij aan de start van de veldrit in Wiekevorst. ‘De cross komt wel op de eerste plaats’, maakt hij zijn prioriteiten duidelijk.

Leon Ceulemans

Ook voor Mathijs Wuyts ging vorig weekend het nieuwe veldritseizoen van start.

‘Ik koos als openingscross voor Steenhuffel’, vertelt de jonge veldrijder van Kalas Cycling Team ‘99. ‘Ik pakte er de zesde plaats en daar was ik best tevreden mee. Het lag ook een beetje in de lijn der verwachtingen. Ik kende een goede voorbereiding en reed een vijftiental wegwedstrijden in aanloop naar het nieuwe winterseizoen. Hoewel de focus vooral op trainen lag, haalde ik toch één keer een podiumplaats.’

Uitzonderlijk rijdt Wuyts morgen in Schriek nog een bijkomende wegkoers. ‘Dat ben ik verplicht aan mijn club Kalas Cycling Team ’99, die mee instaat voor de organisatie van die wedstrijd’, brengt de Beerzelnaar alle begrip op voor de vraag van zijn team. ‘Al zal ik er koersen met de veldrit in Wiekevorst in het achterhoofd. De cross komt voor mij nog altijd op de eerste plaats. Dat begrijpen de clubmensen ook wel.’

‘Wiekevorst is een typische weicross’, aldus Wuyts.

‘Ik was er ook vorig jaar al van de partij. Als eerstejaars eindigde ik er toen vijfde.’

Gianni Siebens uit Sint-Katelijne-Waver is in Wiekevorst niet van partij. Jappe Jaspers uit Bonheiden, vorige week al winnaar in Kessel, zou wel aan de start staan.

‘Dan is de winnaar gekend. Maar een dichte ereplaats zou ik ook al mooi vinden’, aldus een lachende Wuyts.

De organisatie van zondag in Wiekevorst aan de sporthal De Wimpel in de Dalstraat omvat wedstrijden voor amateurs en masters (om 11.15 uur en 12.15 uur), voor nieuwelingen (om 13.15 uur), juniores (om 14.15 uur) en formule B (om 15.15 uur).

Meer sportnieuws