© WAS

Het Berchem-gevoel van ...

Het Berchem-gevoel van ... Jos Van Pelt en Walter Cornelis (ex-Beerschot en -Berchem)

Hun carrière startte bij het oude Beerschot, maar nadien beleefden ze nog mooie jaren op Berchem. Jos Van Pelt en Walter Cornelis waren bevoorrechte getuigen in de gouden periodes van de twee Antwerpse clubs die zondag tegenover mekaar staan.

SKM

“Ik heb drie seizoenen aan het Rooi gespeeld”, zegt Cornelis. “De supporters zijn elk jaar over den draad gesprongen. Het eerste jaar omdat we promoveerden en de twee andere jaren omdat we er nipt in bleven.”

Van Pelt vult aan: “Berchem is altijd meer een vriendenklik geweest. Voorzitter Hugo Claesen zei soms ‘Mannen, we spelen niet goed, maar we hebben toch veel ambiance.”

“Als jonge gast uit Antwerpen betekenden die derby’s wel wat”, zegt Cornelis. “Mijn eerste match met Berchem tegen Beerschot scoorde ik twee keer, waaronder een strafschop tegen de legendarische Tomacevski die toen lange tijd geen elfmeter binnen liet.”

‘Geen smeerlapjes’

“Beerschot-Wilrijk is zondag favoriet”, klinkt het in koor. Van Pelt: “Ik zag op ATV dat Berchem recent nog een 0-3-voorsprong te prijs gaf. Dat kan toch niet?”

“Geen smeerlapjes”, aldus Cornelis. “Berchem heeft wel een hard werkende spits, die Nederlander (Van Kruijssen, nvdr). Maar hij moet het vooraan alleen doen. Het middenveld vind ik zwak.”

“Misschien kan het nieuwe stadion Berchem een nieuw elan bezorgen. Als de stad mee helpt, zijn er mogelijkheden”, besluit Van Pelt.

Lees het hele interview in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen

MEER OVER Berchem Sport

Meer voetbalnieuws