CC De Ster zet nieuw seizoen feestelijk in

Print
Willebroek - Het Cultureel Centrum De Ster zet het nieuwe cultuurseizoen feestelijk in op zaterdag 12 september en houdt een cultuurmarkt. Zowat twintig Willebroekse cultuurverenigingen stellen er hun werking en programma voor.

Cultuurschepen Maaike Bradt (CD&V) opent officieel deze cultuurmarkt om 14 uur in de lokettenzaal van het oud-gemeentehuis en opent tegelijkertijd ook het cultuurseizoen. Op het podium zijn er interviews, gesprekken en optredens, die met zachte hand gestuurd worden door presentator Gert Boey. Een Dichter bij de Brug komt poëzie voorlezen en vertellen over de ervaringen tijdens het voorlezen van poëzie bij de Vredesbrug. De toneelverenigingen Rust Roest en ATB, brengen respectievelijk een theater- en een dansfragment.

De cultuurfunctionaris en de cultuurbeleidscoördinator worden aan de tand gevoeld met vragen over de programmatie van CC De Ster en de Open Monumentendag. Ook Ben Roelants krijgt de micro onder de neus. Hij vertelt over zijn nieuwe productie ‘Ben van de Wereld’ die op 8 oktober in Willebroek in première gaat. Simon Witvrouw en Hanne Struyf brengen dan weer een fragment uit de muzikale familievoorstelling Laura/Oda. De hele namiddag zijn muzikale intermezzi van Tina Tyrant, zowel op het podium als tussen de stands.

Ook het kunstatelier is aanwezig met een presentatie van werk uit de beeldhouwersklas en het schildersatelier. Iedereen kan meewerken aan een groot gezamenlijk kunstwerk. Voor de allerkleinsten is er een kennismakingsworkshop muziek met Lut Salen van Kinderklanken. Deze workshop start om 15.30 uur. Verder kan u ook tickets bestellen en/of reserveren. Einde om 18 uur. Lokettenzaal Oud-Gemeentehuis, ingang via August Van Landeghemstraat 101.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio