Fietspad langs gewestweg N133

Foto: Gemeente Kalmthout

Fietspad langs gewestweg N133

Print
Kalmthout / Essen / Wuustwezel - In Nieuwmoer zijn de werken gestart voor de aanleg van een fietspad langs de gewestweg N133. Van de grens met Wuustwezel tot de grens met Essen (met uitzondering van de zone Nieuwmoer-Dorp) komt er een volwaardig fietspad.

Tegelijkertijd worden de inwoners langs dit traject, evenals die van de aanliggende straten, aangesloten op het rioleringsstelsel. Er wordt een gescheiden riolering gerealiseerd met een aparte afvoer voor het regenwater en het afvalwater. Tot slot worden ook de luchtleidingen ondergronds gebracht en nieuwe openbare verlichting aangelegd. In een eerste fase wordt het stuk tussen de grens met Wuustwezel en Nieuwmoer-Dorp aangelegd. Deze werken gingen maandag van start en duren vermoedelijk tot juli 2016. Daarna starten de werken van Nieuwmoer-Dorp tot aan de grens met Essen. Tot eind 2015 blijft er verkeer mogelijk, zij het met tijdelijke verkeerslichten. Vanaf januari tot maart 2016 wordt de weg wel volledig afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via andere gewestwegen. Na maart 2016 is verkeer in één rijrichting mogelijk.

De aanleg van de riolering en fietspaden wordt uitgevoerd door de firma Ambaro uit Lichtaart onder leiding van onze rioolbeheerder RioLink Zowel de aanleg van het fietspad als de riolering wordt voor een groot stuk gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. De netbeheerder Iveka zorgt voor het ondergronds brengen van de luchtleidingen en legt de nieuwe openbare verlichting aan. 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio