Even paniek tijdens act op Laundry Day door brandblussers

Op Laundry Day brak zaterdagavond even paniek uit toen danceformatie Baba Yega met twee brandblusapparaten in het publiek spoot. Enkele festivalgangers kregen daardoor ademhalingsproblemen en één iemand raakte lichtgewond. De politie maakte een proces-verbaal op. Dat meldt VTM NIEUWS.

doro

Baba Yega stond van 19.30 tot 20 uur op het Mobile Beatspodium van Laundry Day. Op het einde van hun set spoten ze twee brandblusapparaten met wit poeder over het publiek. Het poeder neemt zuurstof op waardoor even paniek uitbrak toen de festivalgangers de tent wilden verlaten. Eén persoon raakte lichtgewond, verschillende festivalgangers hadden ademhalingsproblemen.

De artiesten van Baba Yega, die met maskers optreden, werden na hun act meegenomen naar het politiedorp op het festivalterrein. De politie maakte ook een proces-verbaal op, omdat er mogelijk schade is aan enkele muziekinstallaties.

Baba Yega zelf wil zich bij de organisatie en de festivalgangers excuseren voor het voorval. "Laundry Day was fantastisch, maar namens het volledige Baba Yega-team hopen we dat iedereen ongedeerd is en zich in goede gezondheid stelt na het gebruik van de brandblussers tijdens onze act", klinkt het. "Wat CO2-brandblussers dienden te zijn, waren kennelijk poederblussers waarvoor we ons graag willen verontschuldigen bij alle betrokkenen. Desondanks hebben wij enorm genoten van de fantastische sfeer en zijn we heel dankbaar voor het enthousiasme van het publiek tijdens onze allereerste Baba Yega-show ooit."

MEER OVER Laundry Day