Muziekschool en pianoatelier onder één dak

Els Wijnen en Igor Bettens verhuizen Opus 4 van de Kempen naar ’t Stad. Foto: WiM Hendrix

Muziekschool en pianoatelier onder één dak

Print

Privémuziekschool StudiO Opus 4, al 25 jaar een gevestigde waarde in Vlaanderen, en het B&W pianoatelier verhuizen van de Kempen naar Antwerpen.

Igor Bettens (50) en zijn vrouw Els Wijnen richtten ze 25 jaar geleden StudiO Opus 4 op, de eerste privé-muziekschool van Vlaanderen, dat met negen leerkrachten en vierhonderd leerlingen uitgroeide tot een groot succes. “De nadruk ligt voornamelijk op het individueel contact met de leerling”, legt Igor uit. “En de leerlingen zijn van alle leeftijden. Vaak zijn het ook mensen die op latere leeftijd de draad opnieuw willen oppikken. Els geeft ook vaak les aan mindervaliden of mensen met autisme. Als therapie of als uitlaatklep.”

Korte Brilstraat

In Antwerpen willen Igor en Els verder bouwen op dat succes. Ze verhuizen van de Kempen naar de Korte Brilstraat, waar zaterdag de officiële opening plaatsvond.

Ook het pianoatelier van Igor verhuist mee. Twaalf jaar geleden schoolde hij zich om tot ‘Klavierbaumeister’, het uitzonderlijke ambacht van pianohersteller, in het Duitse Ludwigsburg. Zijn atelier brengt je terug in de tijd. Piano’s van honderd jaar oud wachten er op herstelling. Jaarlijks herstelt hij een vijftal instrumenten.

www.pianoatelier.be, www.studio-opus4.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio