Dessel snoept Eupen de eerste punten af

Stein Huysegems met Kevin Vandenbergh Foto: SMB

Dessel snoept Eupen de eerste punten af

Print
Dessel Sport zorgde ei zo na voor een stunt tegen leider Eupen nadat de ingevallen Kevin Vandenbergh de 2-1 tegen de touwen duwde luttele minuten voor affluiten. Na de uitsluiting van Sols zette een sterk Eupen alles op alles zodat de gelijkmaker in de lucht hing. Die kwam er ook toen de eveneens ingevallen Hernandez de verdiende gelijkmaker induwde.

De thuis klom al vroeg op voorsprong toen na balverlies Jari Breugelmans bediend werd door Wolke Janssens en die legde mooi binnen. Het technisch sterke Eupen herstelde het evenwicht, ook op het scorebord, want de volledig vrijstaande Garcia maakte gelijk. Aan de overzijde besloot Breugelmans, vrijgespeeld door Huysgems, te zwak om te scoren. 

Vandenbergh scoort tegen ex-club

Na rust duwde het sterke Eupen het gaspedaal in, maar zowel Curto als Sanogo stuitten op de doelman en de deklat. Ook D’Ostilio raakte de bovenkant van het doelkader. Dessel stond onder druk, maar het had geluk dat Taulemesse na een scrimmage de bal niet over de lijn kreeg.

Aan de overzijde miste Breugelmans dé kans op de 2-1, maar doelman Crombrugge stond paraat. Het was echter Kevin Vandenbergh die de onverhoopte 2-1 tegen de netten duwde tegen zijn ex-club zodat een stunt in de maak leek. Die kwam er niet echt want Eupen zette meer dan verdiend orde op zaken in de slotminuten.

Toch hield de thuisploeg een goed gevoel over van deze wedstrijd, want het kon leider Eupen toch in bedwang houden met dit puike resultaat.     

 

Doelpunten: 11' Breugelmans 1-0, 36' Garcia 1-1, 84' Vandenbergh 2-1, 88' Cases Hernadez 2-2

Dessel: Kustermans, Spaenhoven, Wanduka, Rommens, Jaken, Sols, Brulmans (59' Hannes), K.Janssens, Breugelmans (75' Das Silva) , W.Janssens, Huysegems (80' Vandenbergh)

Eupen: Van Crombrugge, Kenne, George (25' Blondelle), Timmermans, D'Ostilio, Garcia, Dufour, Rodriguez, Sanogo (66’ Henri), Curto (81' Cases Hernandez), Taulemesse

Gele kaarten: Sols (2x), K.Janssens, Spaenhoven, Kenne,

Rode kaart:  85’ Sols

Scheidsrechter: Scroyen

Meer voetbalnieuws