Veiliger fietsen langs kanaal

Het fietspad is vanaf nu veiliger. Foto: JAA

Veiliger fietsen langs kanaal

Print
Merksem / Schoten -

Fietsen langs het Albertkanaal op de grens van Schoten en Merksem kan voortaan een stuk veiliger en comfortabeler. Een oude spoorweg veranderde in een vrijliggend fietspad en hindernissen op het jaagpad werden weggenomen.

Als gevolg van de werken waren de Metropoolstraat en de Vaartkaai in augustus enkele weken volledig onderbroken. Sinds enkele dagen kunt u er weer door en voor fietsers ligt er over een afstand van 1,5 kilometer nu een rode loper, zeker in vergelijking met het kamikazepad waar ze vroeger over moesten.

Het jaagpad naast het Albertkanaal werd doorgetrokken onder de brug van den Azijn in Merksem, tot net voorbij de Pletterijstraat in Schoten. Via een oversteekplaats die werd beveiligd met rijbaankussens, geraken fietsers op het nieuwe drie meter brede fietspad. Dat is zo’n 700 meter lang en bolt lekker over vers gelegd asfalt. Wel opletten, want fietsers mogen er in twee richtingen trappen.

Gele paaltjes

Voorbij de Pletterijstraat in Schoten moeten fietsers opnieuw de rijweg oversteken om de route verder te zetten over het gesaneerde jaagpad. Ook hier is het opletten, want fietsers hebben geen voorrang bij het oversteken, wat wel goed aangegeven is. Naast het jaagpad staan nu opvallende gele paaltjes die moeten beschermen tegen voorbijrazend verkeer.

Moeilijke punten op de betere beveiligde fietsroute blijven de bedrijfsuitritten ter hoogte van onder meer de Elia-site en de Antwerpse Metaalwerken.

“Na de verbreding van het Albertkanaal zullen we de Vaartkaai volledig heraanleggen en uitrusten met een volwaardige fietsostrade langs de waterweg. Die zal mooi aansluiten op de fietsostrade Antwerpen-Essen ter hoogte van de nieuwe fietsbrug aan de IJzerlaan”, zegt schepen Koen Kennis.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio