Dieven aan de haal met prijsduiven

Archiefbeeld Foto: w&f

Dieven aan de haal met prijsduiven

Print
Westerlo -

Dieven zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aan de haal gegaan met vijf prijsduiven van Juul Vangeel, een duivenmelker uit Oevel die aangesloten is bij de duivenbond van Tongerlo.

Juul Vangeel (74) woont aan de Uitbreidingsstraat in Oevel en speelt al veertig jaar met de duiven. Als duivenmelker had hij verscheidene prijsduiven op zijn hok. “Ik had twee heel goede oude, twee jaarlingen en een heel goede jonge duif”, vertelt Juul. “Mogelijk zijn de dieven donderdagavond, toen ik enkele uurtjes van huis ben geweest, langsgekomen. De vijf duiven, waarmee ik geregeld voor het verbond Tongerlo prijzen heb gevlogen op Quiévrain, zaten in vier verschillende hokken.”

De dieven hebben vermoedelijk goed geweten welke duiven ze moesten meenemen. Eén van de vijf duiven is nog teruggekeerd, maar de andere vier ziet hij mogelijk nooit meer terug. “Welke financiële waarde deze duiven hebben, kan ik moeilijk inschatten”, zegt Juul. “Ik hou me niet zo met de verkoop van duiven bezig. Het verlies valt me vooral emotioneel zwaar.”

Wie mogelijk een tip heeft over de plaats waar de duiven zich nu bevinden, mag Juul bellen.

014.23.41.08

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio