© Patrick Van Dyck

Therapeute dagcentrum ’t Ateljee onthult kunst voor ‘beestige’ trip

In dagcentrum ’t Ateljee verblijven mensen met een mentale handicap. “Van 30 september tot en met 28 oktober organiseren we een gratis wandelexpo in onze gemeente”, vertelt creatief therapeute Ines Hennebert (27).

“Op onze laatste opendeurdagen heb ik, samen met mijn gasten, een heleboel dieren gemaakt”, legt de creatief therapeute uit. “Omdat ze zo mooi waren, vonden we het jammer dat ze maar een keer konden gebruikt worden. Zo ontstond het idee om de kunstwerken te tonen tijdens een wandeling doorheen het dorp. Op die manier krijgen ze allemaal een tweede leven.”

Op 35 plaatsen in Boechout kunnen deelnemers aan de wandeling, die ongeveer 45 minuten duurt, genieten van de kunstwerkjes. Op iedere locatie staat een dier. “Enthousiaste lokale handelaars, particulieren en gemeentelijke diensten waren bereid om een kunstwerk tentoon te stellen in hun etalage of tuin”, schetst Ines Hennebert het opzet.

Tussen de verschillende plaatsen ontstaat zo een ‘beestig’ leuke wandeling. “Ik hoop vooral dat het enthousiasme waarmee onze mensen aan de dieren hebben gewerkt, de wandelaars blij, warm of verwonderd zal maken.” Iedere deelnemer kan een gratis plannetje afhalen bij het begin van de wandeling, aan het eerste kunstwerk in de tuin van ’t Ateljee in de Appelkantstraat 40 in Boechout.

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio