Jasper Sols: ‘We moeten iets goedmaken tegenover de fans’

Jasper Sols Foto: smb

Voetbal 2de klasse Dessel Sport - Eupen

Jasper Sols: ‘We moeten iets goedmaken tegenover de fans’

Print
Balen -

Dessel staat zaterdag voor een loodzware opdracht met de komst van medeleider KAS Eupen, dat de laatste twee seizoenen tweemaal op een tweede plaats eindigde in de eindronde.

Ook nu hebben Oostkantonners hun start niet gemist met negen op negen, resulterend in een eerste plaats, samen met het verrassende Tubeke. De club die in Qatarese handen is, mist straks wel de internationals Afif, Diagne en de pas aangeworven flankspeler Jeffrén (ex-Barcelona). Maar de ploeg kan putten uit een kern van een 35-tal profs.

Dessel daarentegen zit met de handen in het haar, want trainer Bart Wilmssen moet fors puzzelen. Temeer omdat nogal wat spelers niet beschikbaar zijn wegens blessures (Remen en Dreesen) of twijfelachtig zijn (Vosters en Breugelmans).

Afknapper op Union

Het lijkt dus een bijzonder moeilijke avond te worden, maar Jaspers Sols wil de misstap van vorige week al te graag naar de vergeethoek spelen. ‘De 4-0 op Union kwam hard aan en we weten ook wel dat er veel fouten gemaakt zijn. De afspraken werden niet nageleefd’, zegt de 20-jarige verdedigende middenvelder. ‘Dat hebben we uitgepraat en we moeten dat achter ons laten, want als je daarmee blijft zitten, helpt dat ons niet vooruit. We weten dat we met een bijzonder zwaar programma zitten. Na Eupen volgen Lierse, Seraing en Lommel, en tussendoor trekken we naar Genk voor de beker.’

Zoals op Cercle

‘We moeten nu focussen op Eupen. Een zware opdracht, maar het kan lukken. We hebben in eigen huis al laten zien dat we collectief iets kunnen neerzetten. Dat was ook het geval op Cercle, waar we toch een punt pakten. Als onze organisatie optimaal is, kan dat onze sterkte zijn, en zit er misschien iets in voor ons’, blijft Sols strijdvaardig. ‘We hebben iets recht te zetten, zeker voor onze supporters, wiens zondag we danig verpest hebben met die belabberde prestatie tegen Union. We willen dat dan ook graag goedmaken.’

Meer sportnieuws