Triatlon

Marten Van Riel treedt wederop in Edmonton

Print

Marten Van Riel maakt zondag in de World Triathlon Series van Edmonton zijn wederoptreden nadat een blessure zijn zomer in de war stuurde.

Van Riel zit nog met wat vraagtekens over zijn huidig loopniveau.

‘Ik heb er net een maand hoogtestage met mijn trainer en wat ploegmakkers in de Franse Pyreneeën opzitten’, zegt Van Riel. ‘Daar heb ik super kunnen trainen. Het is nu zo’n zes weken geleden dat ik terug ben beginnen lopen. Ik weet niet goed wat ik al mag verwachten van mijn loopniveau, maar ik denk dat het al best goed zal zijn’, aldus de 21-jarige Loenhoutenaar.

‘Mijn zwemmen en fietsen zijn sterker dan ooit. Verder is het nog een beetje een vraagteken welk niveau ik kan halen. Maar ik ben in ieder geval superblij dat ik terug aan wedstrijden kan meedoen.’

Volgend jaar wil Van Riel naar de Spelen in Rio, maar dan moet hij nog veel rankingpunten sprokkelen in het internationale circuit.

‘Ik hoop natuurlijk nog punten te scoren. Er komen nog drie wedstrijden dit seizoen waar ik er kan verdienen. Edmonton, Chicago en dan op 25 Oktober een wereldbeker in Tongyeong.’

MEEST RECENT