Muse geeft exclusief concert in AB voor ‘Artsen Zonder Grenzen’

Foto: IMAGEGLOBE

Muse geeft exclusief concert in AB voor ‘Artsen Zonder Grenzen’

Print
De Britse rockgroep Muse heeft zich opnieuw achter het Studio Brussel-initiatief ‘Music For Life’ geschaard. Nadat de zender eerder deze week van start ging met iedereen te vragen een actie voor hun favoriete vzw op poten te zetten, sprong de band plots mee op de kar.

Muse zal een exclusief concert geven ten voordele van ‘Artsen Zonder Grenzen’ in de AB in Brussel. Het concert, dat gegeven wordt op 16 september, kreeg de toepasselijke naam ‘Muse for Life’. Wat dat opgebracht heeft, kom je te weten tijdens de ‘Warmste Week’, die van 18 tot 24 december opnieuw georganiseerd wordt door de radiozender.

Studio Brussel-presentatrice Siska Schoeters belde vrijdagochtend met Muse-drummer Dominic Howard. 'We zijn enorm blij om deze show aan te kondigen', zei die. 'We zijn het tegenwoordig niet meer gewoon om in zo'n kleine zaal te spelen, dus we kijken er enorm naar uit daar te spelen.'

De Britten kozen bewust voor Artsen Zonder Grenzen als goede doel om te steunen. 'Het zijn dokters die altijd werken aan de frontlinie. Ze hebben bijvoorbeeld geweldig werk geleverd met de ebola-crisis', aldus Howard.

Hoe kan je gaan?

Tickets voor het optreden van Muse zullen niet te koop zijn. Je kan ze alleen winnen door, telkens je een Muse-nummer hoort op Studio Brussel, MUSE te sms'en naar 4342. Dat kost je 1 euro, een bedrag dat integraal naar Artsen Zonder Grenzen gaat. Uit de sms'ers worden dan de mensen gekozen die naar het optreden in de AB mogen gaan.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Muse zich enthousiast toont over Music for Life. Drie jaar geleden mocht het dementenkoor De Betties nog komen meezingen tijdens het optreden van de rockband in het Sportpaleis.

Nu in het nieuws