Antwerpenaars krijgen beste internetverbinding van Europa

Print
Antwerpen -

Een internet dat vijf keer zo snel is als nu. Dat krijgen de bewoners van Antwerpen over vijf jaar. Het nieuwe giga-netwerk met hoge breedband-snelheden moet in 2020 van het beste zijn wat er in Europa te vinden is.

Telenet bereidt momenteel zijn netwerk in Vlaanderen voor op een verhoogde internetsnelheid van 1 gigabit per seconde. Het gaat om een operatie van een half miljard euro, waarbij tienduizenden versterkers en andere onderdelen moeten worden aangepast. Het project neemt zo'n vijf jaar in beslag.

De werken startten in september vorig jaar in Telenet-thuisbasis Mechelen en passeerden al in verschillende steden. Momenteel pakken Telenet en Antwerps kabelnetwerkeigenaar Integan ook het centrum van Antwerpen aan. De werken vinden plaats van maandag tot vrijdag, tussen 7.30 uur en 18.00 uur. Telenet meldt dat alle klanten tijdig op de hoogte worden gebracht. Onderbrekingen zijn niet uitgesloten.

Op verschillende locaties in het centrum, zoals de Groenplaats, Waagnatie, de Stadsfeestzaal of ook het Sportpaleis, worden wifihotspots aangebracht waar Telenet-klanten gratis kunnen surfen.

Niet-klanten kunnen een beperkte tijd gratis surfen. De aftrap in Antwerpen-centrum werd donderdag gegeven in aanwezigheid van Telenet-CEO John Porter en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die laatste loofde de investeringen, die "inspelen op toekomstige digitale behoeften" in de samenleving.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio