Familie herdenkt verdronken Kay (24) met duizend ballonnen

Print

“Duizend woorden zijn te weinig om te beschrijven hoe fel we hem missen”, zegt moeder Hilde Ceulemans. Foto: wim hendrix

Linkeroever / Antwerpen -

Op 6 december 2012 sprong Kay Maartense in de Schelde om zijn vriend Wout te redden. Gisteren, duizend dagen later, was hij nog steeds vermist. Zijn familie liet gisteravond duizend ballonnen op. “Om de herinnering aan mijn zoon in leven te houden.”

Vandaag is het 1001 dagen, oftewel twee jaar, acht maanden en 28 dagen, geleden dat Kay Maartense is verdwenen. Hij was 24 toen hij in de nacht van 6 op 7 december in de Schelde dook in een poging om zijn vriend Wout te redden van de verdrinkingsdood. Een reddingspoging die hem zelf fataal werd. Kay en Wout kwamen nooit meer boven. Het zijn twee van de zoveel mensen die allicht voor altijd vermist blijven.

Voor altijd vermist, maar nooit vergeten. Sinds zijn verdwijning is Kay geen moment uit het hart van zijn familie geweest. Zijn moeder Hilde Ceulemans houdt dagelijks bij hoe lang ze haar zoon al moet missen. “Duizend dagen, daar moesten we iets mee doen”, vertelt ze. “Het was zeker niet mijn bedoeling om zelf in de spotlights te lopen, integendeel. Maar ik wil dat Kay nooit uit het collectieve geheugen verdwijnt. Hij was een schitterende jongen, hij verdiende deze herdenking. Duizend woorden zijn te weinig om te beschrijven hoe fel we hem missen.”

Lees donderdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio