© UAntwerpen

© UAntwerpen

© UAntwerpen

© UAntwerpen

© UAntwerpen

© UAntwerpen

© UAntwerpen

© UAntwerpen

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Koningin Mathilde luistert naar experts op Europees topcongres

Koningin Mathilde heeft op de Campus Drie Eiken in het Antwerpse district Wilrijk woensdag een congres bijgewoond met tientallen Europese vaccinatie-experten. Er werd nagedacht over hoe de toegang tot vaccinatieprogramma’s voor iedereen mogelijk kan worden gemaakt. Speciale aandacht ging naar de situatie van asielzoekers en ook migranten.

Het succes van vaccinaties, zoals tegen mazelen of polio, hangt mee af van de vaccinatiegraad. Hoe meer mensen ingeënt zijn, hoe moeilijker de ziekte zich verspreidt naar wie niet of onvoldoende werd ingeënt. Op het driedaagse congres, dat uitgaat Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie en de UAntwerpen, komen tientallen experts praten over de successen en moeilijkheden bij vaccinatieprogramma’s.

De vaccinatiegraad hangt mee af van vraag en aanbod, waarbij vaccins - bijvoorbeeld op prijsvlak - zo bereikbaar mogelijk zijn. Een andere aanbeveling is dat eventuele bezorgdheden van burgers over vaccinaties dienen te worden besproken.

Er wordt specifiek gekeken naar hoe bepaalde doelgroepen kunnen worden bereikt. Daarbij kan worden gedacht aan groepen als adolescenten en volwassen, maar bijvoorbeeld ook aan migrantengroepen, die in verschillende landen verschillende gezondheidszorgsystemen tegenkomen. Speciale aandacht was er voor de huidige asielcrisis, waarbij werd gekeken naar hoe een gelijke toegang tot vaccinatieprogramma’s het best kan worden bereikt.

Koningin Mathilde luisterde geboeid en nam na een plenaire zitting nog uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met verschillende van de experts. Ze lijkt heel wat interesse te hebben in de gezondheidsproblematiek. Ze kwam ook al naar een eerder vaccinatiesymposium aan de UAntwerpen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio