Televisiezender FOX vanaf oktober op de buis in Vlaanderen

Televisiezender FOX vanaf oktober op de buis in Vlaanderen

Print

Klanten van digitale televisie van Telenet zullen vanaf oktober naar een nieuwe zender kunnen kijken: Fox.

Naast een kanaal in het basisaanbod op kanaal 13, komt er ook een samenwerking tussen Fox International Channels (FIC) - het moederbedrijf van Fox - en Telenet rond het betalend entertainmentpakket Play More. Dat heeft FIC dinsdag bekendgemaakt en wordt bevestigd door Telenet.

FIC heeft voor een samenwerking met Telenet gekozen omdat het Mechelse bedrijf 'heel wat mogelijkheden biedt met Play More', zegt Willemijn Van Dommelen van Fox dinsdag. 'Via Play More kunnen we op een eigentijds manier Fox-producten aanbieden.'

Momenteel wil FIC met Fox op Telenet uitgroeien tot een sterk entertainmentkanaal. Een samenwerking op het vlak van sportuitzendingen is nog niet aan de orde. 'We willen de zender stapsgewijs laten groeien', aldus Van Dommelen.

Voor Telenet past de nieuwe zender in hun 'strategie voor Play More'. 'Door de toevoeging van Fox kunnen we nog meer kwalitatieve series aanbieden', zegt Isabelle Geeraerts van Telenet. Fox zendt onder andere ‘The Walking Dead’ uit. Via het extra entertainmentpakket zullen kijkers de volledige reeks kunnen bekijken, geeft Geeraerts mee.

Op 17 september stelt Fox het zenderschema alsook de Vlaamse schermgezichten voor.

FIC is het multimediabedrijf van 21st Century FOX en is reeds actief in 126 landen, goed voor meer dan 300 entertainment-, nieuws-, sport- en filmkanalen.

Nu in het nieuws