Kruitmagazijn wordt unieke theaterzaal

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Kris Dockx en zijn ploeg herstelden de buitengevels en de omwallingen van het historische gebouw om verdere degradatie te vermijden. De binnenkant is omgebouwd tot intiem theaterzaal. Hier speelt ‘De Stier van Oorderen’.

 “We kochten het Kruitmagazijn zes jaar geleden. Sedert dan is er veel werk gebeurt, maar nu is heel de ploeg opgetogen over het intieme theaterzaaltje dat onderdak vindt in dit oude gebouw”, legt Kris Dockx uit.

 “Er is niet alleen hard gewerkt aan de binnen- en buitenkant. Ook op creatief vlak is er heel wat labeur geleverd. Het bewijs is ons nieuwe theaterstuk : “De Stier van Oorderen (en Wilmarsdonk en Oorderen en Lillo).” De scene voor het nieuwe stuk staat al opgesteld.

“Het stuk is zoals al onze andere voorstellingen gebaseerd op fictie, waargebeurde feiten en verhalen. Zo proberen we ook nu een tijdsbeeld te schetsen van het leven in de polderdorpen van toen. Maar wat verteld wordt, is niet uitsluitend het verhaal van de polder. De thema’s zijn universeel”, verklapt Kris Dockx.

Van deze voorstelling zijn al zes edities uitverkocht. Alleen op 19 en 20 september is er nog plaats. Reserveren is essentieel om te voorkomen dat mensen die de verplaatsing naar hier maken voor een uitverkochte zaal staan. Reserveren kan via  www.destier.be

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio