De jonge Heistse jeugd werd rond 16u als eerste verwend op Hestival. De Ketnetband liet de kleinsten meezingen en dansen. Daarna namen de Heistenaars van Pumping Pips & The Semi Sexy 80’s Band het over met een energieke en opzwepende set. Helsinki was de volgende Belgische band. Het liet het Cultuurplein kennis maken met stevige rock.

Het publiek kwam tijdens de eerste groepen eerder met mondjesmaat binnen, waardoor Hestival dit jaar qua publieke belangstelling voorzichtig startte. Daarna zorgde de Nederlandse headliner Gers Pardoel dat het plein wél helemaal volliep. Hestival was meteen vertrokken voor een sfeervolle festivalavond. 

De straffe indieband School is Cool imponeerde daarna met een energieke show, ook al werden ze gehinderd door hun instrumenten die het soms lieten afweten. Daarna mocht Jett Rebel nog anderhalf uur van katoen geven. Met Laston & Geo kon de massa dan nog dansend de nacht in. 

"Een geslaagde editie", vindt de organisatie. "Met 10.000 bezoekers zijn we tevreden. Er was veel sfeer en eindelijk hadden we nog eens goed weer. Er zijn ook geen noemenswaardige incidenten geweest op vlak van veiligheid. In de nacht van zaterdag op zondag is een groot stuk al opgeruimd. Zondag wordt alle materiaal verder gesorteerd en terugbezorgd aan de firma's."

"Wij hopen dit festival nog zeker enkele jaren voor en door de plaatselijke jeugd te kunnen organiseren en wij kunnen alle medewerkers, aanwezigen en sympathisanten gewoonweg niet voldoende bedanken", zegt persverantwoordelijke Heleen Claes van de organisatie. 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio