© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Plug It In al dertien jaar top in zuidrand

Dertien jaar geleden traden vader Walter (62) en zoon Wim Vermetten (40) samen op onder de naam ‘Voader en Zeun’. Het duo is inmiddels uitgegroeid tot een zes leden tellende succesvolle coverband.

Patrick Van Dyck

Met zanger Wim Vermetten uit Boechout, Lierenaar Walter Vermetten op gitaar, pianist Wim Meuldermans (57), Jimmy Smedts (39) en zangeres Sophie Hendrickx (34) uit Nijlen en bassist Peter Swiggers (55) uit Edegem is de band stevig verankerd in de Antwerpse Zuidrand. De groep treedt er dan ook minstens één keer per maand ergens op.

“Een optreden van Plug It In duurt meestal anderhalf tot twee uur”, legt Wim uit. “Maar het is de organisator die bepaalt of we all the way gaan. Wanneer er geen tijdslimiet is, blijven we gewoon spelen. Het gebeurt ook weleens dat we vier uur doorgaan.”

Wie er zoal naar een Plug It In- optreden komt kijken? “Jong en oud”, stelt Wim. “Omdat onze keuze van covers zo uiteenlopend is, spelen we voor ieder wat wils. Onze nummerkeuze gebeurt meestal op repetities of na een ingeving van een van de bandleden. We plaatsen die nummers dan in een medley. Een optreden wordt zo een spervuur van herkenning en ambiance.”

info: www.pitin.be

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio