Wilrijks districtsraadslid kandidaat-voorzitter Jong VLD

Foto: GvA

Wilrijks districtsraadslid kandidaat-voorzitter Jong VLD

Print
Wilrijk -

Jong VLD kiest tussen 26 september en 3 oktober een nieuwe nationale voorzitter. Eén van de drie kandidaten is het Wilrijkse districtsraadslid Alexandra D’Archambeau.

Naast districtsraadslid is de 23-jarige advocate ook actief bij de Antwerpse Jong VLD. “Door mijn enthousiasme en de passie die ik koester voor politiek hoop ik het verschil te kunnen maken”, zegt zij. “Ik wil vanuit de functie van voorzitter jongeren mee klaarstomen voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen en ik wil er daarbij op toezien dat iedereen voldoende kansen krijgt op zich op het lokale niveau verder te ontplooien. Begin september zal ik mijn programma uitgebreid toelichten.”

Als Alexandra D’Archambeau verkozen wordt, zal zij de tweede vrouwelijke voorzitter zijn in de 70-jarige geschiedenis van de jongerenpartij. De twee andere kandidaten zijn Maurits Vande Reyde uit Vlaams Brabant en Andy De Cock uit Oost-Vlaanderen. De laatste Antwerpse voorzitter van Jong VLD was Philippe De Backer, huidig Europees parlementslid voor Open VLD.

 

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio