2empress: “Wij beseffen wat voor een fantastisch leven wij hebben”

Print
Ekeren / Wuustwezel -

In de dj-wereld doet de naam 2empress al langer een belletje rinkelen. Voor de rest van Vlaanderen zal dat niet lang meer duren, want Charline Vandergeeten en Justine Szpringer zijn begin volgend jaar te zien in het nieuwe seizoen van ‘The Sky is the Limit’. Volgend weekend staan de Antwerpse dames ook op Laundry Day, een ideaal moment om de twee deernen aan u voor te stellen.

Charline Vandergeeten (27) is afkomstig uit Loenhout. Bij sommigen klinkt haar naam misschien al bekend in de oren. Charline rijdt al lange tijd internationale jumping-wedstrijden. “Mijn passie voor paarden heb ik van mijn moeder gekregen. Het is er met de paplepel ingegoten. Vooral bij de jeugd heb ik goed gepresteerd in de jumping. Het is een microbe, ik doe het supergraag.”

Justine Szpringer (23) woont al enkele jaren in het Antwerpse Ekeren en heeft het leven als model na een korte pauze weer opgepikt. “Als veertienjarige heb ik wat commerciële fotoshoots gedaan en er een leuke cent mee verdiend. Sinds enkele weken ben ik er weer mee bezig. De combinatie is perfect. Model in de week en dj in het weekend.”

“Het idee voor 2empress is 3,5 jaar geleden ontstaan op vakantie. Dieter, mijn vriend, was aan het brainstormen over een evenement dat hij in elkaar wou steken voor in het nachtleven. Hij was het beu om altijd dezelfde mannelijke dj’s te boeken. Hij wilde eens een vrouw achter de draaitafel en hij heeft dan aan mij gevraagd of ik dat wilde doen. Ik was er direct voor te vinden, want het interesseerde mij enorm. Een beetje later tijdens de voorbereidingen zagen we dat een duo meer zou aanspreken bij de mensen en met 2 is altijd beter dan alleen en zo is Justine erbij gekomen”, vertelt Charline.

‘The Sky is the Limit’

Enkele maanden geleden nam Peter Boeckx, maker van ‘The Sky is the Limit’, contact op met Charline en Justine. “We weten niet hoe de makers van het programma bij ons zijn terechtgekomen. Ze waren ons al een tijdje aan het volgen. Vooral via sociale media. De maker Peter Boeckx is dan naar ons gekomen om te vragen of we wilden meedoen aan het programma. We hebben twee vergaderingen gehad en dan hebben we heel lang nagedacht of we dat wilden doen”, vertelt Justine.

De dames van 2empress hebben al veel optredens in het buitenland gedaan. Van Israël, Dubai tot Costa Rica en Cuba. “Door al dat reizen beseffen wij wel wat voor een fantastisch leven wij hebben. We kunnen doen wat we graag doen en we zien heel de wereld.”

Lees het volledige interview dit weekend in Gazet van Antwerpen