Nieuwe directrice De Knipoog start schooljaar met zoektocht

Hilde Van den Broeck start het nieuwe schooljaar in een nieuwe omgeving. Foto: Sylvain Liekens

Nieuwe directrice De Knipoog start schooljaar met zoektocht

Print
Ranst - De Ranstse gemeentelijke lagere school De Knipoog begint het nieuwe schooljaar met Hilde Van den Broeck als nieuwe directeur. Het vorige schooljaar eindigde onrustig omdat er nagedacht werd over een mogelijke fusie met de vrije school in de buurt.

Ze stond al vijf jaar deeltijds aan het hoofd van de gemeentelijke school in Lint maar omdat haar collega weer voltijds wilde werken, ging Hilde op zoek naar een gelijkaardige job. “Ik ben begonnen als kleuterjuf. In Lint hebben we een kleuterschool opgestart en daarna heb ik me met de zorgcoördinatie voor de kleuters en de lagere schoolkinderen bezig gehouden. Ik werkte nu al vijf jaar deeltijds als directeur en omdat ik nog nooit deelgenomen had aan een examen voor die job wilde ik wel eens weten waar ik stond. Het was best een moeilijk examen maar het viel me op hoe objectief de gemeente alles wilde laten verlopen. Ik was de enige  kandidaat van buiten Ranst en ik heb het toch gehaald. Dat geeft me wel vertrouwen.”

Dat er flink wat onrust bij het personeel was ontstaan na gesprekken over een mogelijke fusie schrikt Hilde niet af. “De school heeft talrijke troeven en we gaan die dik in de verf zetten. We starten met 98 leerlingen en elk leerjaar vormt een klas. Op de eerste schooldag zal ik met een grote doos over mijn hoofd staan. De leerkrachten gaan als reporters op zoek naar de nieuwe directeur. De kinderen krijgen puzzelstukjes waarmee ze mijn foto kunnen reconstrueren. Er zal ook een grote schatkist staan want onze leerlingen beschouwen we als onze schatten.”

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio