Steeds meer aanwijzingen tussen Aquino-moord en lijk in Roermond

Foto: BELGAIMAGE

Steeds meer aanwijzingen tussen Aquino-moord en lijk in Roermond

Print

Er zijn steeds meer aanwijzingen voor een link tussen de vondst van de dode man aan de A73 in het Nederlands-Limburgse Roermond en de moord op Silvio Aquino in Opglabbeek. “We hebben sterk het vermoeden dat de twee zaken verband met elkaar houden”, zei een woordvoerder van het openbare ministerie in Nederlands-Limburg aan de krant De Telegraaf. De woordvoerder van het parket van Limburg in België kon dit niet bevestigen.

Volgens de Nederlandse justitie is er volop contact tussen de Nederlandse en Belgische politie. Het Nederlandse openbare ministerie zei wel niet welke aanwijzingen er zijn voor de link tussen beide feiten. De identiteit van de man in Roermond is nog niet bekend.

Donderdag rond 12.15 uur werd Silvio Aquino in ware maffiastijl vermoord. Silvio en zijn vrouw Silvia L. werden in Opglabbeek klemgereden, waarna meerdere onbekenden Silvio doodschoten en wegreden. Zijn vrouw, die klappen kreeg, vluchtte te voet weg naar een huis, waar ze hulp ging zoeken.

Ruim drie kwartier later zagen ambulanciers op een pechstrook van de A73 in Roermond een man liggen. De ziekenwagen stopte en de hulpverleners stapten naar de man. Intussen sprongen drie mannen in een beige Jaguar, die wegstoof. Van de daders ontbreekt voorlopig nog elk spoor.

Camerabeelden

De Nederlandse politie bekeek vrijdag nog beelden die donderdagmiddag gemaakt zijn door de vaste verkeerscamera’s bij de Roertunnel aan de A73 in Roermond. Daar vonden ambulancemedewerkers donderdag rond 13.00 uur een dode man naast een auto. Direct daarna gingen drie onbekende mannen er in de beige Jaguar vandoor.

De beige Jaguar waarin de verdachten reden, is nog niet gevonden. Duidelijk is dat de auto een vals kenteken had.

MEEST RECENT