De Kemphanen maken zich op voor clash met Anderlecht

Het beruchte treintje van Westerlo. Na een match tegen Anderlecht kroop het veel minder frequent door Het Kuipje dan iedereen denkt. Foto: Photo News

De Kemphanen maken zich op voor clash met Anderlecht

Print
Westerlo -

Zondag komt Anderlecht over de vloer in Westerlo. Onvermijdelijk wordt er dan elk jaar opnieuw gerefereerd aan de historische 5-0 en 6-0 eind jaren negentig. In één adem wordt er dan bij gezegd dat Het Kuipje vervloekte grond is voor de recordkampioen. Maar is dat wel zo? Neen, want sinds 2000 zijn de thuisoverwinningen van Westerlo tegen Anderlecht op de vingers van één hand te tellen.

Westerlo staat al meer dan vijftien jaar bekend als Anderlechtkiller. Maar dat is het eigenlijk niet. Sinds de fantastische zeges in 1998 (6-0) en 2000 (5-0) werd er in Het Kuipje nog maar vier keer gewonnen van Anderlecht. Waarvan twee keer in de beker, telkens wanneer Anderlecht met een halve B-ploeg kwam afgezakt. Dus in tegenstelling tot wat iedereen altijd denkt, is die thuis­reputatie van Westerlo tegen Anderlecht niet zo spectaculair als het lijkt.

Mister Westerlo Jef Delen was er nog niet bij toen er met 6-0 en 5-0 werd ­gewonnen. “Ik heb in heel mijn carrière bij Westerlo maar vier keer tegen Anderlecht gewonnen. Eén keer op verplaatsing, twee keer voor de ­competitie en één keer voor de beker.” In 2010-2011 lukte het wel twee keer op één seizoen voor Westerlo. In de ­beker haalden de Kempenaars het met 1-0 na een doelpunt van Paulo Henrique en in de competitie werd Anderlecht met 2-0 naar huis gestuurd dankzij doelpunten van Iakovenko - uit­gerekend op huurbasis van Anderlecht bij Westerlo - en Dekelver.

Lees vrijdag het volledige artikel in de sportbijlage van Gazet van Antwerpen

Meer voetbalnieuws