Jubileumeditie Bierfestijn lanceert Hop Forestum

Foto: Bert De Deken

Jubileumeditie Bierfestijn lanceert Hop Forestum

Print
Laakdal - Om de 25ste verjaardag van het Bierfestijn van Chiro De Schakel en Albatros uit Groot-Vorst niet onopgemerkt te laten passeren, staat er een driedaagse editie op til met 140 bieren op de kaart. De organisatoren pakken dit jaar uit met een eigen brouwsel, de Hop Forestum.

“Ter gelegenheid van onze 25ste verjaardag duurt ons Bierfestijn dit jaar drie dagen in plaats van twee. Vrijdag starten we met Den Taptester, een plezante fuif met 15 bieren van de tap. Zaterdag en zondag serveren we meer dan 140 bieren. Daarnaast hebben we nog een speciaal tentje op het terras waar liefhebbers 25 exclusieve bieren kunnen degusteren”, zegt voorzitter Ief Van den Bergh,

De chiro heeft voor deze verjaardageditie een eigen bier laten brouwen, dat de toepasselijke  naam Hop Forestum kreeg.  “Forestum is Latijn en betekent vorst en het bier bevat heel wat hop, dus een naam was snel gekozen. Het is een blond bier van hoge gisting met een hoppige toets met een alcoholpercentage van 6,5. Een aanrader!”

Het Bierfestijn dat jaarlijks op heel wat belangstelling kan rekenen, kende een mooi groeiparcours. “We zijn geëvolueerd van een 25-tal bieren en een paar tafeltjes naar 140 bieren in twee grote tenten met ruim 600 stoelen. We hebben dit jaar  weer heel wat ‘ ‘speciallekes’. Zo is er een proefpaletje met duvel tripel hop van de voorbije vier jaar, een proefpaletje Horals mega blend, de Westvleteren 12, Abbaye de Cambron blonde, Single Gron hop en natuurlijk is onze Hop Forestum voor het eerst te proeven. En we serveren nog enkele oudere bieren die wij speciaal voor deze jubileumeditie hebben laten verouderen.”

Iedereen is welkom aan de meisjeschirolokalen in de Smissestraat. Zaterdag is er een muzikale verrassing en zondag rijdt de biertram opnieuw uit om mensen veilig thuis af te zetten.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio