Wat doet uw gemeente voor asielzoekers?

Foto: Philippe Desmet

Wat doet uw gemeente voor asielzoekers?

Print
Kontich - Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil dat iedere gemeente één extra gezin van asielzoekers gaat huisvesten. In Kontich kunnen er 8 extra personen terecht.

De gemeente Kontich heeft standaard 24 plaatsen + 1 bufferplaats ter beschikking voor de opvang van vluchtelingen.  Doorgaans worden op deze plaatsen enkel alleenstaande mannen opgevangen. De beschikbare bufferplaats is sinds augustus ingevuld.  Hierdoor worden er op dit ogenblik 25 vluchtelingen opgevangen.

“Door een optimalisatie van de infrastructuur kunnen wij op korte termijn een capaciteitsverhoging realiseren van maximaal 8 personen,” zegt OCMW-voorzitter Mia Wauters (N-VA).  Deze uitbreiding is vooral voor gezinnen bedoeld. Kontich kan dan een tijdelijke  opvang bieden aan 12 alleenstaande mannen, 4 gezinnen  met twee kinderen en één gezin met drie kinderen. Het OCMW staat ook klaar om de vluchtelingen te begeleiden in hun zoektocht naar werk en een betaalbare woning en in het leren van Nederlands.

Dit jaar  steunde het OCMW al  12 verschillende nationaliteiten, onder meer vanuit de oorlogsgebieden Syrië, Afghanistan en Libanon.  Eerder bood Kontich ook al hulp aan Oost-Europese en Eritrese vluchtelingen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio