Zitten Marokkaanse bendes achter liquidatie van Silvio Aquino?

Print

Speurders op de plaats-delict. Foto: BELGA

Het heeft er alle schijn van dat de moord op Silvio Aquino (41), de hoofdverdachte in het proces tegen de beruchte Limburgs-Italiaanse misdaadclan een afrekening betreft. Mogelijk gaat het om spanningen tussen Marokkaanse groepen uit Antwerpen en de Aquino’s die tot een kookpunt zijn gekomen.

De afgelopen maanden waren er in het Antwerpse drugscircuit aanhoudende geruchten over spanningen tussen Marokkaanse groepen uit Antwerpen en de Aquino’s. De aanleiding van die spanningen zouden een aantal mislukte drugstransporten via de haven van Antwerpen zijn. Een aantal grote partijen met cocaïne zouden door politie- en douanediensten zijn onderschept en in enkele gevallen zou er ook sprake zijn van diefstal van cocaïne.

“De Zuid-Amerikanen zouden van de Aquino’s een deftige uitleg hebben geëist voor het verlies van die partijen cocaïne. En de Aquino’s zouden op hun beurt dan weer stevige druk hebben uitgeoefend op de groepen die verantwoordelijk waren voor het binnentrekken van de containers met cocaïne.”

Cocaïne gestolen

Meer dan een jaar geleden doken er ook al verhalen op over “enkele Italianen” uit Maasmechelen die de jacht zouden hebben geopend op een groep Marokkaanse criminelen uit Antwerpen die een partij van 900 kilo cocaïne zouden hebben gestolen. Housni A., de Antwerpenaar die door de Italianen verantwoordelijk werd gehouden voor het verdwijnen van de drugs, werd meermaals in elkaar geslagen en gefolterd. Een compagnon van Housni A. overleefde ternauwernood een liquidatiepoging in Antwerpen.

“Het is een complex crimineel kluwen”, aldus een speurder. “Ik vrees dat er nog veel doden zullen vallen voor echt duidelijk wordt wat er zich op de achtergrond allemaal heeft afgespeeld. Kijk naar wat er in Nederland de voorbije jaren is gebeurd. Een verdwenen partij heeft daar geleid tot tientallen brutale afrekeningen, die telkens tot nieuwe afrekeningen leiden.”

 

 

.

Nu in het nieuws