Stationsbuurt krijgt grondige facelift

Print

Archiefbeeld. Foto: Mia Uydens

Herentals -

Herentals maakt zich op om vanaf het volgend voorjaar acht maanden lang de straten van de Stationsbuurt volledig opnieuw in te richten. Rijrichtingen worden in heel wat straten geheel of gedeeltelijk omgekeerd, de rijwegen versmald, parkeerplaatsen herschikt en overal worden de stoepen 1,5 meter breed. “Wij geven die straten terug aan de bewoners”, zegt de stad.

Het gaat in een eerste fase van werkzaamheden om de Kapucijnenstraat, de Magdalenastraat, de Collegestraat en de Goudbloemstraat. Aansluitend worden ook de Schoolstraat en de Stationsstraat grondig aangepakt.

Sluipverkeer weren

Met de ingrepen weert de stad sluipverkeer dat nu via de Kapucijnenstraat een binnenweg zoekt richting Lierseweg en de Ringlaan. In alle straten wordt straks voorrang gegeven aan voetgangers en fietsers. Automobilisten moeten rekening houden met verkeer over één rijvak en veel eenrichtingsverkeer (behalve voor fietsers). Er komen woon- en leefstraten waarbij groen en voetgangers primeren, de auto is er te gast. Zo wordt de Goudbloemstraat een woonerf, waar auto’s nog tegen 20 kilometer per uur door mogen tuffen.

“We geven de straten van de hele buurt terug aan de bewoners”, zegt schepen van Mobiliteit Jan Michielsen (CD&V).

Er komen ook nieuwe routes voor de bussen van De Lijn, waardoor de bussen uit de St.-Magdalenastraat en de Kapucijnenstraat verdwijnen. De straten krijgen ook meer groen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio