Mechelse binnenstad klaar voor eerste avond Maanrock

Print

Het mooiste en meest originele podium is dat van de IJzerenleen. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen - Na vijf dagen opbouwen, breekt vandaag het moment suprême aan. De eerste van drie dagen Maanrock in Mechelen start op het Feestpodium aan de IJzerenleen met de eerste optredens. Maar er is meer, veel meer om er meteen in te komen. Ben je er klaar voor?

De tijd dat Maanrock alleen een stadsfestival was, behoort tot de geschiedenisboeken. “Heel het gebeuren rond het festival neemt toe in belang”, stelt ook waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA) vast. Daar zijn voor organisator mmMechelen Feest en talloze vrijwilligers vele maanden voorbereiding aan voorafgegaan.

Eerste deejays

De blikvanger zijn natuurlijk de eerste grote namen op het Feestpodium, waar onder meer kleppers als Tourist LeMC, dj Grandmaster Flash en LeFtO het jonge volkje - of zo je wilt - de jeugdigen van geest moeten aanspreken. Maar daar blijft het niet bij. Als eerbetoon aan dj Grandmaster Flash organiseren zijn aanbidders ’s namiddags al een wedstrijd voor breakdancers. De optredens op de IJzerenleen starten om 17u.

Start Contour

De jazzliefhebbers van Jazzzolder zetten mee hun schouders onder een Jazzcontest (19-22u) op het Klassiek Podium in het Hof van Busleyden. “Nieuw dit jaar is de keuze van Contour, de biënnale voor bewegend beeld, om Maanrock niet langer te vermijden voor het openingsfeest. Toch ook wel een statement”, zegt voorzitter Kristof Calvo (Groen) van mmMechelen Feest.

Het openingsfeest wordt vanaf 21u georganiseerd in het Cultuurcentrum, in samenwerking met Moonshack. “De eerste avond kunnen wij dus al meteen uitpakken met een brede waaier aan activiteiten”, geeft Calvo aan. De biënnale zelf loopt vanaf zaterdag 29 augustus op vijf locaties.

www.maanrock.be, www.contourmechelen.be

Lees ook: Maanrock zet extra in op comfort festivalgangers

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio