Antwerpen gaat nieuwe fase in van 'War on drugs'

Print
Antwerpen -

86 minderjarige jongeren in Antwerpen zijn vorig jaar intensief begeleid door de stad voor druggebruik. Ook al gebruikten de meeste van die jongeren maar af en toe drugs en was het niet problematisch. Toch houden de stad en het Antwerpse jeugdparket vast aan een uiterst strenge aanpak en een doorgedreven war on drugs. Druggebruik mag nooit onderschat worden, is de boodschap.

"We willen hiermee aantonen dat soft drugs zoals wel gevaarlijk zijn en niet onschuldig, in tegenstelling tot wat velen beweren", laat Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) weten aan ATV. "Het heeft net wel gevolgen en we gaan het hierbij niet laten."

"Want als je als minderjarige betrapt wordt met drugs, komt er een gevolg", gaat De Wever verder. "Dat is ook noodzakelijk, want cannabis is absoluut geen onschuldig product meer. De toxische waarde van de drug is enorm aan het stijgen en jongeren en ouders zijn daar niet van bewust. Als je hen op vroege leeftijd kan sensibiliseren en op het rechte pad kan brengen, win je. Als je het jaren ongemoeid laat, gaat het misschien wel van kwaad naar erger en dan ontstaan drama's."

Het traject om jongeren te begeleiden is maar een onderdeel in het hele thema 'war on drugs'. Die 'oorlog' gaat volgens De Wever een nieuwe fase in. Politie en justitie zullen zich daarom meer focussen op netwerken achter de kleinere drugsdealers.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio