© if

© WAS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Discotheek NOXX sluit komend weekend definitief de deuren

De bekende Antwerpse discotheek NOXX sluit komende zaterdag definitief de deuren. Dat heeft het management van de nachtclub aan het Straatsburgdok in de wijk Luchtbal woensdag eerder onverwacht laten weten via een persbericht.

joro

“Na acht succesvolle jaren heeft het vernieuwde management besloten om het concept NOXX stop te zetten”, zo luidt het in een persbericht. Volgens het management is NOXX niet op de sukkel, maar er wordt wel erkend dat de clubscene de laatste jaren veranderd is en dat toenemende concurrentie van pop-up clubs, massa-events en festivals de club parten speelt. “Het publiek wil wekelijks wat anders. Mensen worden zo verwend door het enorme aanbod vandaag dat het niet langer mogelijk is om wekelijks een club van dit kaliber met louter een resident line-up vol te trekken.”


OPROEP:Was u al die jaren trouwe klant in NOXX en heeft u leuke anekdotes over de discotheek die u met de krant en de lezers wil delen? Laat het ons dan weten via sylvia.marien@gazetvanantwerpen.be. Vergeet zeker ook uw telefoonnummer niet te vermelden.


Craig David

NOXX wil liever in schoonheid eindigen, dan roemloos ten onder gaan, “om de internationale uitstraling en reputatie van het concept te bewaren”. De discotheek wil met er nog een weekend lang een bom tegenaan smijten en er daarna een streep onder trekken. Aanstaande vrijdag staat Craig David op het programma. De Britse zanger, die vooral in de jaren ‘90 heel wat hits scoorde, doet NOXX aan met zijn befaamde TS5-tour, waarin hij niet alleen zal zingen, maar ook zal plaatsnemen achter de draaitafels. Op zaterdag vindt dan echt de allerlaatste NOXX avond ooit plaats. “Het wordt een fantastische avond met alle toeters en bellen en met groots opgezette shows zoals we die van NOXX gewend zijn”, geeft manager Tom Swerts mee.

Het management wil nog niet vertellen wat er met het pand aan de Noorderlaan zal gebeuren, maar het laat wel uitschijnen dat er al nieuwe ambitieuze plannen zijn om er een nieuwe invulling aan te geven als feestgelegenheid met naam en faam. Wel staat vast dat de aanpalende en populaire Skyclub open zal blijven.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio