Natalie Imbruglia maakt affiche ‘Night of the Proms’ compleet

Foto: Cia Jansen

Natalie Imbruglia maakt affiche ‘Night of the Proms’ compleet

Print

Met de toevoeging van Natalie Imbruglia is het programma van de 31e editie van Night of the Proms compleet. De Brits-Australische zangeres is bekend van haar debuut ‘Torn’ (1997), meteen goed voor een van de grootste hits van de jaren 90.

Na een korte periode als actrice in de Australische soap Neighbours bracht Natalie Imbruglia haar eerste internationale single ‘Torn’ (1997) uit. Het nummer veroverde de nummer 1-positie, werd een van de best verkopende singles van de jaren 90 en nestelde zich heel snel in het collectieve geheugen. De jaren nadien bewees Imbruglia geen ‘one-hit-wonder’ te zijn. Als actrice schitterde ze dan weer aan de zijde van Rowan Atkinson in de film ‘Johnny English’ (2003).

Op Night of the Proms zorgt Natalie Imbruglia – in 2004 verkozen tot de zesde mooiste vrouw aller tijden – voor enkele muzikale hoogtepunten. Eerder dit jaar verraste ze nog met ‘Male’, een album waarop ze op een originele manier nummers van mannelijke artiesten zoals Neil Young, Daft Punk, The Cure en Damien Rice in een nieuw jasje steekt.

The Night of The Proms, vanaf 13 november in het Sportpaleis, haalt ook het Nederlandse trio

The Pretty Vanillas naar de affiche. Zij zijn de meest gevraagde backing vocals van Nederland, maar kunnen moeiteloos ook op de voorgrond een gedeelte van de liveshow dragen.

Eerder bekendgemaakte artiesten voor de 31e Night of the Proms zijn Joe Jackson, Basement Jaxx, Scala, Gavin DeGraw en het Puerto Ricaanse tenortalent Fernando Varela. Ook rasentertainer John Miles tekent opnieuw present.

Nu in het nieuws