Bekijk hier de trailer van 'D'Ardennen'

‘D’Ardennen’, de eerste speelfilm van de Antwerpse regisseur Robin Pront, gaat in wereldpremière op het filmfestival in Toronto. Dinsdag werd de eerste officiële trailer online gezet.

JaTi

'D'Ardennen', met Jeroen Perceval, Kevin Janssens en Veerle Baetens in de hoofdrollen, gaat over een brutale homejacking die fout loopt. Dave, één van de twee overvallers, moet z’n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft zijn leven op de rails gekregen en probeert zijn broer te helpen waar mogelijk, maar kijkt met lede ogen toe hoe ongeleid projectiel Kenneth ten koste van alles zijn ex-vriendin Sylvie weer voor zich probeert te winnen.

Ook ‘Black’, de tweede film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, gaat in wereldpremière in Toronto. De prent is gebaseerd op de boeken 'Black' en 'Back' van jeugdauteur Dirk Bracke, waarvan eerder al 'Het Engelenhuis' werd verfilmd.

Beide films komen in het 'Discovery'-programma van het Toronto International Film Festival, dat plaatsvindt van 10 tot 20 september.