© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

“Gevel ouderlijk huis Van Mieghem past perfect in verhaal Red Star Line”

De Stichting Eugeen Van Mieghem wil een muur van het café van de Antwerpse schilder onderbrengen in het Red Star Line Museum. Het museum zelf hapt voorlopig niet toe.

dbw

De Stichting Eugeen Van Mieghem lanceerde maandag een oproep om de historische gevel van het voormalige café van de Antwerpse kunstschilder Eugeen Van Mieghem in de Montevideostraat onder te brengen in de inkomhal van het Red Star Line Museum. “Vanuit het café observeerde en tekende Van Mieghem destijds de landverhuizers”, zegt conservator Erwin Joos van het Eugeen Van Mieghem Museum. “Aangezien in het Red Star Line Museum twaalf werken van Van Mieghem zijn te bewonderen, zou de gevel perfect passen in het verhaal. De bakstenen muur is niet al te hoog en zou perfect opgaan in het mu­seumdecor.”

De Stichting Eugeen Van Mieghem overwoog aanvankelijk om de muur op de binnenpatio van het Eugeen Van Mieghem Mu­seum te plaatsen, maar die bleek jammer genoeg te klein. Het onderste gedeelte van de muur bestaat uit arduin en daarboven zijn onder meer het huisnummer 6, een bierreclame en een aanduiding van een publieke telefoon te onderscheiden.

Bij het Red Star Line Museum wordt ietwat verbaasd gereageerd op de oproep van de Stichting Eugeen Van Mieghem. “We zullen het voorstel bekijken, maar voorlopig ligt er zeker geen concreet plan voor”, klinkt het.

Lees dinsdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Red Star Line