Antwerpse Modeacademie bij beste drie van de wereld

Archiefbeeld Foto: BELGA

Antwerpse Modeacademie bij beste drie van de wereld

Print
Antwerpen -

De Antwerpse Modeacademie blijft wereldwijd aan de top staan. De academie werd door de toonaangevende Britse website Business of Fashion verkozen tot de top 3 van beste modescholen ter wereld.

Business of Fashion startte in 2007 en is intussen een van de websites die er toe doen in modeland. Hoofdredacteur Imran Amed is persoonlijk bevriend met Karl Lagerfeld en andere ontwerpers en wordt een van de meest invloedrijke modejournalisten genoemd. Dit jaar heeft de website voor het eerst een ranking opgesteld van de beste modescholen ter wereld. Die ranking is gebaseerd op een enquête waaraan meer dan 4.000 studenten en afgestudeerden hebben meegewerkt, naast nog eens 88 modeprofessionals en -sleutelfiguren. Een van de belangrijkste criteria was de internationale reputatie van de school. Bovendien werden zes internationale modeconcours mee in rekening gebracht. Uiteindelijk werden 24 instituten tegen het licht gehouden.

Uit dit alles blijkt dus nu dat mode-afdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten wereldwijd op de derde plaats staat, na de twee Londense instituten Royal College of Arts en Central Saint Martins. Het Royal College haalde wel een ongelooflijke score van 95 op 100, Antwerpen haalde 72,1 en laat instituten uit de Verenigde Staten, Australië maar ook het Institut Français de la Mode uit Parijs of Polimoda uit Firenze achter zich.

“We zijn ongelooflijk trots dat we tussen al die gerenommeerde instituten toch nog op de derde plaats staan”, zegt Agnes Wené, project manager van het Flanders Fashion institute. “Als we de resultaten analyseren dan is het blijkbaar vooral de creativiteit van onze opleiding die het verschil maakte met de rest van de wereld. Misschien dat er bij ons wel wat minder aandacht is voor het puur zakelijk aspect, maar qua creativiteit scoren we wel bijzonder hoog. We winnen er niets mee. Het was enkel voor de eer, maar toegegeven: wat een eer!”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio