Prinses Amalia gaat op roze sneakers naar de middelbare school

Foto: EPA

Celebs

Prinses Amalia gaat op roze sneakers naar de middelbare school

Print

Bij onze noorderburen is het schooljaar weer begonnen, ook voor de Nederlandse prinsesjes. Voor kroonprinses Amalia was het een spannende dag, want zij gaat voor het eerst naar de middelbare school.

Haar vader, koning Willem-Alexander, maakte voor ze vertrok een foto van zijn oudste dochter in jeans en op roze sneakers, met een rugzak in haar fietsmandje. De Rijksvoorlichtingsdienst gaf de foto vrij, maar roept wel op om de privacy van de kroonprinses te respecteren. ‘Het is in het belang van de prinses dat zij in alle rust haar schoolperiode kan doorlopen. De gehele schooltijd is privé. De prinses heeft, net als haar leeftijdsgenootjes, recht op een ongestoorde jeugd‘, klinkt het. De prinses zal de komende jaren naar school gaan op het christelijk gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

 

Of ze deze outfit ook echt heeft aangetrokken om naar school te vertrekken, weten we niet. Peter Kranendonk, communicatieadviseur digitale media bij de Eerste Kamer in Nederland, merkte op Twitter op dat het filmpje eigenlijk al zondagavond werd opgenomen.

NIET TE MISSEN