Boete van 165 euro voor twintig roekeloze bromfietsers

Motorrijders van de politie controleren de bestuurder van een bromfiets op de Grote Markt. Foto: svh

Boete van 165 euro voor twintig roekeloze bromfietsers

Print
Mechelen - In het centrum van Mechelen hebben twintig roekeloze bromfietsers de voorbije week een boete van 165 euro opgelopen. Ze negeerden een verbodsbord C1.

De lokale politie Mechelen-Willebroek houdt sinds kort strenge controles tegen roekeloos rijgedrag van pizzakoeriers en andere huis-aan-huisleveranciers. Motorrijders van de politie voerden vorige week ’s middags en in de vooravond gerichte acties uit, wanneer de koeriers druk op ronde zijn.

Ook andere bromfietsers werden gecontroleerd op hun rijgedrag, en op de naleving van de verkeersregels. In 49 gevallen hebben de inspecteurs een proces-verbaal opgesteld, met boetes van 55 euro, 165 euro en meer.

“Het viel ons wel duidelijk op dat de pizzakoeriers en de andere huis-aan-huisleveranciers veel roekelozer en gevaarlijker door het centrum scheerden dan andere bromfietsers”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de lokale politie. “Een veel gehoord excuus was dat de leveringen niet koud mochten worden.”

"Kwaad en roekeloos"

Zo reed een pizzabezorger toch verder door een verboden richting na een eerste bekeuring. “Toen onze motorrijder in de Bruul uit zijn gezichtsveld was verdwenen, startte hij opnieuw zijn bromfiets. Hij reed in amazonezit kwaad en roekeloos verder tussen alle voetgangers. Hij had niet gerekend op een tweede motorrijder van de politie”, vertelt hoofdinspecteur Van de Sande. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio