Opvallend: Nederlands modemerk steunt ruimtemissie

Print

Soms zijn er van die samenwerkingen waarbij je even stilstaat. Die tussen het modemerk Björn Borg en Mars One is er zo eentje.

Mars One is de ruimtemissie van Nederlander Bas Lansdorp. Die gaat ervanuit dat tegen 2025 het mogelijk moet zijn om een kolonie te stichten op Mars. Een nobel idee vond het modemerk en dus schaarden ze zich achter het project.

Niet alleen door een modelijn te creëren die de astronauten zo zouden kunnen aantrekken, waarbij traditionele stoffen gemixt worden met elastische stoffen en vooruitstrevende technieken om sportieve shirts en joggings te maken. Maar ook door het project ‘Mars One’ financieel te steunen. ‘Over hoeveel geld het gaat, willen we niet vertellen. We kennen de kritiek en we hebben ons erin verdiept. Maar wij denken dat alle opzienbarende projecten ooit tegenwind kregen en mikpunt van spot waren. En dat veel pioniers van oplichterij zijn beschuldigd. Zo ook Mars One. Het is niet schadelijk voor ons imago om ons daarmee te associëren. In onze ogen zijn de initiatiefnemers dappere pioniers die grenzen proberen te verleggeen. Daarom sponsoren we de missie ook financieel’, aldus James Lee, hoofdontwerper van Björn Borg in AD.

MEEST RECENT