Nieuwbouw vervangt verkrotte huizenrij

Marcel, Joran en Roel brengen een laatste bezoek aan de panden voor ze tegen de vlakte gaan. Foto: HO

Nieuwbouw vervangt verkrotte huizenrij

Print
Westerlo -

Oudere inwoners van Oevel (Westerlo) kennen ontelbare verhalen over Shopping Fontaine of feestzaal Oki-Doki. De vervallen panden verdwijnen.

Wat ooit een van de drukste plekken van Oevel was, staat er sinds enkele jaren bijzonder mistroostig bij. Ondanks het rijke verleden is de rij van vier panden in de Lindenstraat grotendeels verkommerd. Nog voor midden september is deze minder fraaie hoek uit het straatbeeld verdwenen.

“In het rechtse pand had Mimi Fontaine jarenlang haar café en dorpswinkeltje Shopping Fontaine. Daar kon je van alles krijgen, van kruiden over potten en pannen tot allerlei soorten snoep”, vertellen vader Marcel en zoon Joran Leirs, die samen met Roel Lambaerts de firma L2invest vormen.

In het middelste smalle pand huisde een tijdlang een beenhouwerij. Minstens zo bekend als de winkel van Mimi is de feestzaal die minstens zeventig jaar op nummer 18 gevestigd zat en zijn bestaan eindigde als horecazaak Oki-Doki. Oki-Doki ging eind 2013 failliet. De uiterst linkse woning is eigendom van de naastgelegen slagerij. Dat huisje verdwijnt en maakt plaats voor extra winkelparking.

Tien appartementen

De huizen nog renoveren was niet meer haalbaar. “In de plaats ervan bouwen we er een complex met tien luxeappartementen, een energiezuinig gebouw met hedendaags uitzicht. De tien woonappartementen hebben elk een eigen buitenterras of privétuintje, maar we hebben ook een gemeenschappelijke tuin met berging ingetekend. De ondergrondse garage heeft plaats voor twaalf auto’s, elf kelderbergingen en een fietsenstalling.”

De aannemer heeft tot 15 september de tijd gekregen om de vier gebouwen te slopen, eind dit jaar moet de ruwbouw al goed onderweg zijn.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio