Politiecontroles doen muzikanten er de brui aan geven op Bollekesfeest

Na twee bezoekjes van de politie, besloten Danny Bloebaum en Eddy Conard om hun optreden eerder stop te zetten dan gepland. “Wij stonden geprogrammeerd, dit kan toch niet.”

Maaike Floor

Danny Bloebaum en Eddy Conard zijn zo verontwaardigd dat ze zich beraden over een klachtenbrief of andere mogelijke stappen. “We waren door de organisatie van het Bollekesfeest uitgenodigd om zaterdag te komen spelen. Onze opbrengst zou voor een goed doel zijn. We hadden een mooi plekje gevonden op de Handschoenmarkt maar toen we net begonnen waren, kwam een interventieploeg van de politie langs omdat er een klacht bij hen was binnengekomen over het geluid”, vertelt Danny Bloebaum.

Hij zat er mee in dat hun concert werd onderbroken, maar speelde daarna gewoon verder met zijn maat. “Tot tien minuten later een tweede interventieploeg langskwam. We zaten middenin een nummer, en ineens moesten we ons legitimeren.”

Na die tweede interventie had het duo weinig zin om nog verder te spelen. “De muzikanten op het grote podium moeten zich toch ook niet legitimeren? En wij wel, omdat we toevallig op straat spelen. Ook wij maken deel uit van het Bollekesfeest.”

Volgens de Antwerpse politie was het incident een ongelukkige samenloop van omstandigheden. “Er was een klacht gekomen van de horecavereniging over geluidsoverlast. Toen bleek dat de muzikanten waren uitgenodigd, was voor hen de kous ook af”, vertelt Sven Lommaert van de politie. Of het niet overdreven was om tijdens een nummer het concert te onderbreken? “Als agenten een opdracht krijgen, moeten ze die uitvoeren. Als iemand door rood rijdt, gaan ze ook niet wachten tot die helemaal is overgestoken.”

Lees het hele verhaal in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio