Zwak Club Brugge gaat kopje onder in Waregem

Foto: Photo News

Zwak Club Brugge gaat kopje onder in Waregem

Print

Club Brugge heeft op het veld van Zulte Waregem zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. Mbaye Leye opende na 10 minuten de score vanop de stip na een strafschopovertreding van Brandon Mechele. Blauw-zwart overtuigde niet, maar dwong vooral in de tweede helft genoeg kansen af om de gelijkmaker te verdienen. Maar het was Essevee dat de wedstrijd op de counter besliste, Bryan Verboom mocht de 2-0 eindstand op het scorebord zetten.

Preud’homme trok met zorgen naar de Gaverbeek: hij zag dinsdag in Manchester ook Timmy Simons naar de ziekenboeg trekken, waar ook al Gedoz, Izquierdo,Refaelov, Meunier, Duarte, Engels, Ibini, Denswil en Coopman zaten. MPH verving Simons door de ‘explosieve en vinnige’ Castelletto. De lappenmand bij Essevee was ook aardig gevuld met Cordaro, D’Ulivo, D’Haene en Chuks Aneke.

Het gebrek aan sterkhouders was ook te zien op het veld: het spel vor rust was niet om aan te zien. Al zal Essevee daar niet wakker van liggen: het controleerde een ontzettend zwak Club Brugge nadat het al na tien minuten op voorsprong kwam. Brandon Mechele haalde Christophe Lepoint net binnen het strafschopgebied onderuit, ref Lardot twijfelde niet en legde de bal op de stip. Een koud kunstje voor Mbaye Leye die de 1-0 op het bord toverde. Het antwoord van Club Brugge liet op zich wachten, sterker, het kwam zelfs helemaal niet. Een slordig blauw-zwart ging met een achterstand de kleedkamer in na een teleurstellende eerste helft.

Een ongetwijfeld door Michel Preud’homme gevulde pauze later bleek weinig beterschap te brengen voor Club. Essevee controleerde de ongeïnspireerde bezoekers makkelijk. Een half uur voor tijd schakelde blauw-zwart dan eindelijk een versnelling hoger, maar de grote kansen afwerken lukte Diaby, Vormer noch Dierckx. En tien minuten voor tijd mocht het licht helemaal uit: Bryan Verboom fusilleerde Bruzzesse van dichtbij nadat de ingevallen Buyl al op de paal had getrapt.

Zulte Waregem wipt in het klassement zo over Club Brugge naar de gedeelde vierde plaats met 7 op 15, blauw-zwart heeft evenveel punten maar een minder doelsaldo.

Opmerkelijk:

Tom De Sutter stond niet in de basis en zat ook niet op de bank bij Club Brugge. Maar dat had blijkbaar niets met zijn nakende transfer te maken, de spits zou sukkelen met maagproblemen en reisde daarom niet mee af naar Waregem.

Belangrijkste fases:

9’ - Mechele maait aan de rand van de 16 Lepoint neer. Bardot aarzelt niet en legt de bal op de stip. Unieke kans op een voorsprong voor de thuisploeg.

10’ - DOELPUNT! Leye houdt het hoofd koel en trapt de bal zonder franjes in de juist hoek. Na 10 minuten mogen de Bruggelingen al achtervolgen.

18’ - Het mag dan wel niks opgeleverd hebben, Diallo voetbalt zich toch even in de kijker door met een panna enkele blauw-zwarte verdedigers te kijk.

19’ - Castelletto ziet zijn teammaats goed inlopen bij de eerste paal en zwiept de bal daar ook heen. Niemand raakt het leer echter aan waardoor Bossut verrast is en in allerijl moet wegboksen. Vanaken is gevolgd maar staat buitenspel.

23’ - Meer dan twintig minuten zijn ondertussen verstreken en blauw-zwart heeft het niet onder de markt aan de Gaverbeek. Club speelt alles veel te slordig uit waardoor Essevee voorlopig weinig moeite heeft met de vicekampioen.

32’ - Bruzesse schrikt zich bijna een hoedje. Leye dribbelt zich vanuit de flank een doelkans klaar en haalt dan plots vanuit een scherpe hoek uit. Het leer rzoeft rakelings langs de neus van Bruzesse voorlangs.

43’ - De Bock legt aan vanop twintig meter. Geen man in de zestien die de vrijschop raakt waardoor een verraste Bossut het leer prompt op de paal ziet belanden. club was dichtbij zo vlak voor rust.

48’ - Even feest in het Regenboogstadion. Thiam klimt hoger dan de rest en kopt het leer paal binnen. Een van de scheidsrechters heeft echter een duwfout gezien en last het feestje af.

57’ - Dan is daar toch eens blauw-zwart. Diaby wordt prima op Bossut afgestuurd maar faalt jammerlijk oog in oog met de doelman. Ook Vormer kan de rebound niet tegen de touwen krijgen.

62’ - Duarte geeft de bal quasi cadeau aan Leye die ipv iemand te assisteren, zelf knalt. De vuisten van Bruzzese voorkomen de dubbele achterstand.

63’ - Club probeert tegen te prikken via Diaby die met een steekbal bediend wordt en het leer vervolgens in één tijd over kegelt.

72’ - Wat een gemiste kans voor blauw-zwart! De bal komt aan de tweede paal terecht waar Dierckx het leer een centimeter naast doel kopt. Veel dichter bij een doelpunt kan je niet komen.

83’ - DOELPUNT! Over en uit voor blauw-zwart. Eerst schiet Buyl het leer nog keihard tegen de paal. In de rebound neemt Verboom de bal aan, kapt De Fauw uit en fusilleert Bruzzese. Het Regenboogstadion ontploft!

89’ - Bijna is daar de 3-0. Buyl nemende bal goed aan in de 16 baant zich een schietkans en knalt het leer in de schoot van Bruzzese.

MEER VOETBALNIEUWS