Slachthuissite krijgt nieuwe omheining om sluikstorten tegen te gaan

Foto: W&F

Slachthuissite krijgt nieuwe omheining om sluikstorten tegen te gaan

Print
Antwerpen 2060 / Antwerpen -

De slachthuissite in Antwerpen-Noord krijgt binnenkort een nieuwe, sluitende omheining. De grondeigenaars overwegen ook om camerabewaking te plaatsen om de sluikstortproblematiek aan te pakken.

De grote hoeveelheid sluikstort op de Slachthuissite in Antwerpen-Noord bezorgt de buurtbewoners heel wat overlast. Om die problematiek aan te pakken krijgt de site binnenkort een nieuwe, sluitende omheining.

Dat bevestigt schepen voor Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA). “De grondeigenaars zijn volop bezig offertes te vergelijken om zo snel mogelijk de site degelijk te kunnen afsluiten”, zegt de schepen. “Zij overwegen ook om camerabewaking te plaatsen en op die manier meer controle te hebben op wie de zone allemaal betreedt. Wie er moet zijn, zal toegang krijgen tot de site, voor anderen zal het terrein ontoegankelijk worden.”

Herbestemming

De omheining is een tijdelijke oplossing in afwachting van een herbestemming door de stad. “Ook daar zijn al enkele stappen in de goede richting gezet”, zegt Van de Velde. “We hebben een aantal bureaus aangesteld die een plan uitgewerkt hebben op basis van onze projectdefinitie. Op dit moment hebben we al een bureau uitgekozen. We zullen daar binnenkort ook over communiceren, maar eerst willen we dat plan voorleggen aan de buurt. Er is in ieder geval goede wil bij alle partijen om snel werk te maken van die herbestemming.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio