Ben je vaker moe? Dit is de oorzaak

Steeds meer mensen hebben last van een vermoeidheid waar ze maar niet van af raken. Ze gapen en zuchten zich een weg door de dag. En net dat is een teken dat er meer aan de hand is. Niet zozeer met je slaappatroon, als wel met je ademhalingspatroon, zo menen Britse wetenschappers te weten.

mige

4 tekenen dat je verkeerd ademt:

Meer zuchten dan normaal: een gewoonte van het lichaam omdat je je adem stiekem inhoudt. Dat kan door stress veroorzaakt worden en stilaan een gewoonte worden.

Meer geeuwen: een teken dat we te oppervlakkig ademhalen. Wanneer we relaxed zijn halen we tot acht keer per minuut adem, iemand die echter oppervlakkig ademhaalt doet dat tot 20 keer per minuut. Daardoor krijgen we wel vaker kleine hoeveelheden zuurstof binnen, maar is het nog steeds minder en te weinig dan wanneer we diep doorademen.

Knarsetanden tijdens de nacht: stress en oppervlakkig ademen liggen vaak aan de oorzaak. Ook wanneer je pijn hebt aan je nek, schouders en rug kan dat een teken zijn dat je verkeerd ademt.

De twee voornaamste redenen van slecht ademen:

Ademen door je mond: Mensen die angstig en drukbezet zijn openen vaak hun mond om te ademen. Daardoor krijgen ze niet alleen een droge mond maar voelen ze zich ook een pak sneller vermoeid.

Adem inhouden: je adem inhouden is een vaak voorkomend probleem bij mensen met veel stress in hun leven, die erg gedreven zijn. Ze zijn meestal erg fit, maar ook erg angstig van nature uit. Daardoor is de natuurlijke vorm van ademhalen onderhevig aan stress.