Lleyton Hewitt mag afscheid nemen op US Open

Foto: AFP

Lleyton Hewitt mag afscheid nemen op US Open

Print

Voormalig nummer een van de wereld Lleyton Hewitt heeft nog twee Grand Slams voor de boeg. De 34-jarige Australiër, die na het Australian Open van volgend jaar een punt achter zijn carrière zet, kreeg ook een wildcard voor het US Open, het vierde en laatste Grand Slam van het seizoen. Dat deelde de Amerkaanse tennisfederatie disdag mee.

Hewitt had een wildcard nodig voor deelname. Op de wereldranglijst is hij immers naar de 346e plaarts afgezakt. Het wordt voor Hewitt de vijftiende deelname in Flushing Meadows (New York). In 2001 won hij het toernooi, in 2004 was hij runner-up. Hewitt bracht in zijn carrière dertig ATP-toernooien op zijn palmares, met daarbij twee Grand Slams. In 2002 was hij de beste op Wimbledon.

De andere wildcards gingen naar de Amerikanen Bjorn Fratangelo (ATP-106), Austin Krajicek (ATP-113), Ryan Harrison (ATP-126), Jared Donaldson (ATP-153), Ryan Shane (ATP-1400) en Frances Tiafoe en de Fransman Pierre Hugues-Herbert (ATP-139).

De organisatie stuurde ook Vicky Duval een uitnodiging. Die 19-jarige Amerikaanse speelde vorige week haar eerste tenniswedstrijd na een jaar afwezigheid, waarin ze herstelde van lymfeklierkanker. De Amerikanen Bethanie Mattek-Sands (WTA-99), Nicole Gibbs (WTA-117), Louisa Chirico (WTA-119), Samantha Crawford (WTA-220), Jamie Loeb (WTA-409), Sofia Kenin (WTA-764) en Sachia Vickery (WTA-137) en de Française Oceane Dodin (WTA-133) kregen eveneens een plaats op de hoofdtabel van het vrouwen enkelspel. Het US Open start maandag 31 augustus.

MEEST RECENT