Zet eens een olifant onder de douche in Planckendael

Print

Verzorgster Nathalie helpt ‘knuffelvinders’ Aaron en Oscar bij het douchen van de olifanten. Foto: Patrick Hattori

Mechelen -

Dat olifantenkalf Qiyo twee maanden wordt, viert Planckendael met een speciale actie. Kinderen mogen in de olifantenwei op zoek naar knuffels. Wie een pluchen olifant vindt, mag Qiyo douchen en voederen.

Tien dagen lang, vanaf morgen 20 augustus tot zaterdag 29 augustus, worden de bezoekers toegelaten in het buitenperk van de olifanten. Elke dag verstopt Planckendael daar dertig knuffels: 25 troostknuffels en 5 winnende olifantenknuffels. Om 10u start de speurtocht en wie een pluchen Qiyo vindt, mag om 13.30u nog eens aan het werk. Deze keer om het echte kalfje te verwennen.

De preview was gisteren voor de abonnees die al enkele dagen massaal op knuffeljacht zijn.

Een halfuur voor de wedstrijd stonden de eerste gegadigden al te wachten. Toen verzorger Ben de grote poorten opende, spurtten de gelukzoekers het zand op.

Heilige grond van Kai-Mook

De abonnees vonden het al erg bijzonder dat ze op het perk mochten komen. “Wij hebben al zo vaak aan de buitenkant staan kijken, nu kunnen we ook eens echt over de heuvels lopen. Dat is wel heel speciaal”, vertelt Anja, terwijl ze trots haar ‘Kaifie’ toont. Een selfie op de heilige grond van Kai-Mook, het is een belevenis op zich.

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio