Daarom kleedt jonge vrouw zich uit in hartje Londen

Een opmerkelijk tafereel vorige week in Londen. Een jonge vrouw deed in hartje Londen bij Piccadilly Circus gewoon op straat haar kleren uit, deed een blinddoek aan en hield een bord met een opmerkelijke boodschap vast.

'Ik sta hier voor iedereen die ooit geworsteld heeft met een eetstoornis of problemen had met zijn of haar zelfbeeld net zoals ik... Wil je zelfacceptatie steunen, teken dan een hartje op mijn lichaam.' Dat was de boodschap die Jae West wou verkondigen. Na enige aarzeling begonnen de mensen wel degelijk met de pen uit haar hand hartjes op haar te tekenen. Het zorgde voor een ontroerend tafereel.

En ook Jae zelf bleef niet onberoerd onder het hele gebeuren en moest bij de eerste pennentrekken zelf huilen. 'Het mooiste moment was toen een vader aan zijn kinderen uitlegde wat ik aan het doen was. Hij erkende dat iedereen van zichzelf zou moeten houden voor wie hij is en het lichaam appreciëren dat je is gegeven.' Haar hele verhaal kan je hier lezen.

De jonge vrouw deed mee aan een actie van The Liberators, een beweging met Australische wortels die liefde en vriendelijkheid terug wil brengen in stedelijke omgevingen met soms opmerkelijke en ontroerende momenten tot gevolg. Hieronder nog enkele voorbeelden van hun acties.

NIET TE MISSEN