Plopsa-zwembad vervangt mogelijk zwembad Den Bessem

Zwembad Den Bessem sluit eind volgend jaar de deuren. Mogelijk komt er tegen eind 2018 een Plopsa-waterpretcomplex voor in de plaats. Minister Muyters (N-VA) hoopt dat Mortsel enkele buurgemeenten kan overtuigen om mee te investeren.

sl

Die gesprekken starten mogelijk al vandaag. De Vlaamse regering heeft een subsidie klaarliggen van 1,8 miljoen euro voor een dergelijk zwembad. Den Bessem grondig ombouwen tot een waterpretbad kost vermoedelijk zo’n 6 miljoen. Een uitgave die voor een enkele stad of gemeente wellicht te zwaar is.

Mortsel denkt aan buurgemeenten Hove en Boechout om mee te investeren in het zwemcomplex. Zo’n intergemeentelijk zwembad zou moeten geopend worden tegen het eind van 2018, dus de tijd dringt. De Plopsa Group heeft al te kennen gegeven te willen participeren in een soort waterpretbad.

Dat lokte al eerder de opmerking uit dat het Mortselse zwembad ook toegankelijk moet blijven voor bejaarden en scholieren en mensen met een beperking. Het is nog niet duidelijk in hoeverre de Plopsa Group met die opmerking rekening wil houden.

Vastgoed

Jobs in de regio