Mechelse whisky bekroond met goud en zilver

De Gouden Carolus Single Malt. Foto: Archiefbeeld Patrick Hattori

Mechelse whisky bekroond met goud en zilver

Print
Mechelen / Willebroek - Na zijn bieren scoort de Mechelse brouwer Charles Leclef ook met zijn whisky. De Gouden Carolus Single Malt, gedistilleerd uit het moutbeslag van de Tripel, is tijdens twee verschillende internationale wedstrijden bekroond met goud en zilver.

Stokerij De Molenberg in Blaasveld (Willebroek) is een initiatief van brouwerij Het Anker. Bij de eerste deelname aan de Global Spirit Masters, een wedstrijd die al sinds 2008 bestaat in het Verenigd Koninkrijk, haalde de Mechelse whisky goud binnen in de categorie ‘wereldwijde whisky – European Single Malt premium'.

Het is een onafhankelijke jury van professionals en journalisten die jaarlijks de inzendingen uit alle hoeken van de wereld keurt in een blindproeverij. En tijdens de jaarlijkse International Wine & Spirit Competition, ook al in Groot-Brittannië, werd de Gouden Carolus Single Malt voor het twee jaar op rij bekroond met zilver.

“Dit is opnieuw een fantastisch resultaat”, zegt Charles Leclef. “Na twee eerdere medailles in 2014 is dit dus een onvoorstelbare vier op een rij. Hiermee behalen we zowaar een ‘grand slam’ met onze Belgische whisky.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio