© GVA

Dit moet u weten voor u aan The Big Slide begint

Zaterdag en zondag begint in Park Spoor Noord in Antwerpen hét hoogtepunt voor glijbaanliefhebbers. Van 10 uur tot 22 uur kunnen de gelukkigen met een ticket zich laten glijden over de langste waterglijbaan van het land. Hieronder vindt u alles wat u voorbereidt op deze lange glijpartij.

cwil

De 7200 deelnemers aan The Big Slide hebben op voorhand een tijdsperiode van 2 uur gekozen waarin ze zo vaak als ze willen van de glijbaan kunnen glijden. Op de glijbaan zullen er volgens de organisatoren zo’n 30 mensen tegelijk naar beneden glijden. De deelnemers vertrekken op 6 meter hoogte en starten om de 5 seconden.

Beneden komt u na 300 meter in een ondiep zwembadje terecht. De glijbaan is 2,5 meter breed en gemaakt van pvc.

Bijna alle voorwerpen zijn toegelaten op de glijbaan. Een van de grote uitzonderingen is de selfiestick. Die wordt niet toegelaten, omdat hij de andere deelnemers kan hinderen. U mag tevens gekke kleding aandoen, maar naakte mensen worden geweigerd.

Er zijn kleedkamers en lockers in Park Spoor Noord. Die lockers bevinden zich op enkele tientallen meter van de glijbaan. U kunt een locker huren voor 3 euro. Daarbovenop betaalt u een waarborg van 2 euro voor de sleutel. De lockers zijn 25 centimeter breed, 25 centimeter hoog en 50 centimeter diep.

Er zijn in Park Spoor Noord zwembanden te koop voor 3,99 euro. Maar de voorraad is beperkt.

Het is verboden om flyers of gadgets uit te delen op het festivalterrein.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER The Big Slide